Overlevering av Leknes Brannstasjon

Ny brannstasjon på Leknes i Lofoten

​Vestvågøy Kommune fikk overlevert den nye flotte brannstasjonen som planlagt den 2. november 2018. Ansatte i DSN, underleverandører og samarbeidspartnere har gjort en stor innsats for å holde tidsplanen.

Det var en meget fornøyd byggherre, Ove Berg fra Vestvågøy Kommune som fikk overrakt det nye bygget til Leknes Brannstasjon. Også brukerne av stasjonen uttrykte stor tilfredshet med det de hadde sett så langt. Hvis den daglige bruken lever opp til forventningene, må vi anse byggeprosjektet som absolutt vellykket. 

I all hovedsak er dette snakk om en bygningsmasse i stål med isolerte sandwich-elementer som vegger. I vognhallen vil utrykningskjøretøyene alltid være tilkoblet strøm og trykkluft for å være klare umiddelbart. Strøm for at batteriene skal yte maks, og luft for at bremsene skal ha ferdig opparbeidet trykk slik at de kan kobles fri umiddelbart, noe som vil spare verdifull tid ved utrykning.

Utrykningsveien fra stasjonen går direkte ut på E10 via en bom som åpnes automatisk når alarmen går. Samtidig tennes røde stopp-lys cirka 70 til 80 meter fra utkjøringen i hver retning, slik at utrykningskjøretøyene ikke blir hindret uansett hvilken vei de skal.

Stasjonen er ellers topp moderne og har alle fasiliteter for både utstyr, mannskap, effektivitet, sikkerhet og miljø.
Blant annet kan nevnes egne katastrofelokaler, debriefingslokaler samt feierkontor, garasjer og en rekke lager. Stasjonen har eget aggregat som starter 7 sekund etter strømbrudd. Det viktigste miljøaspektet er olje-utskilleren som sørger for at avrenning fra vaskemaskiner, bilvask osv. blir filtrert slik at miljøfarlige stoffer blir samlet opp og kan behandles på forsvarlig vis.

Formann Anders Amundsen fra DSN holdt tale og takket alle kolleger, underentreprenører og samarbeidspartnere for en flott innsats, mens formann Magnus Nøren for anledningen kokte kaffe og serverte kake til de som møtte opp for anledningen.

Sjøsiden Boligpark - Svolværs nye bydel!
Leknes Brannstasjon i sluttfasen

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.dsn-as.no/

Følg oss på